CNC-svarvning

CNC-SVARVNING OCH LEGOSVARVNING MED KVALITET

Vi på Söderlunds Metall är experter när det kommer till svarvade detaljer och erbjuder CNC-svarvning och legosvarvning med kvalitet.
Hos oss finns den erfarenhet och kunskap som behövs för att effektivt ta fram produkter utifrån våra kunders önskemål med hjälp av modern automatsvarvning

VÅR KOMPLETTA MASKINPARK

Vår maskinpark har stor flexibilitet och lämpar sig för tillverkning i en mängd olika material. Våra artiklar består av svarvade detaljer i främst mässing och stål, som svarar för cirka 20% respektive 50% av tillverkningen. Resterande består av rostfritt, aluminium, specialstål mm.

Effektiv automatsvarvning

Maskinparken omfattar ett 25-tal olika maskiner. Vi har ett 10-tal maskiner från japanska Citizen och Miyano, världens största tillverkare av längdsvarvar som tar upp till runt 32 mm. Vi har ett antal EMCO CNC-svarvar, Hyperturn 45 och MaxTurn 65 som tar respektive upp till runt 45 och 65 mm. Maskinparken förnyas hela tiden för att effektivisera och nå vår strävan att vara ett spjutspetsföretag inom automatsvarvning.

Effektivt

Rent

AVFETTNING OCH RENGÖRING

Detaljerna utförs i en toppmodern och miljövänlig lågaromatanläggning. Tvättvätskan håller endast 55°C och torkas i vakuum. Detta innebär låg energiförbrukning och möjlighet att handskas med detaljerna omgående etc. Godset blir mycket rent, spånfritt och torrt. Lackering, yt- och värmebehandling kan göras direkt utan någon förbehandling.

MONTERING

i vår efterbearbetningsavdelning utför vi specialoperationer bl a montering, borrning, gängning och gradning. Vi har kompetens att utföra de flesta förekommande bearbetningar som krävs. Välkommen att kontakta oss.

Allt klart

Flexibelt

Varierande uppdrag

Det finns många slutprodukter där man kan hitta CNC-svarvade detaljer från Söderlunds t ex i gräsklippare, personbilar, ventilhus, hydraulkopplingar, pneumatikkopplingar, dykartuber, båtar, elskåp, belysningsarmaturer, trappräcken osv. Listan på produkter kan göras lång och visar att vi är konkurrenskraftiga på allt från enkla distanser till mycket avancerade detaljer, automatsvarvade i rostfritt, stål, mässing mm. Vi möter kundens behov med hög kvalitet på våra slutprodukter.